Opera Națională Română Iași vă invită la Elixirul dragostei (L’elisir d’amore) – operă comică în două acte, muzica de Gaetano Donizetti, libretul de Felice Romani, după „Le Philtre” de Eugene Scribe.
Spectacolul va avea loc vineri, 31 ianuarie 2014, începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași, sub bagheta maestrului Cristian Oroșanu. Regia: Anda Tăbăcaru Hogea. Scenografia: Rodica Arghir
Patru artiști ai Operei ieșene, îndrăgiți de public și apreciați de critici, vor debuta vineri în spectacol: Andrei Fermeșanu (Nemorino), Jean Kristof Bouton (Belcore), Daniel Mateianu (Dulcamara), Angelica Mecu Solomon (Gianetta).
Rolul Adinei va fi interpretat de soprana Lăcrămioara Maria Hrubaru Roată.
Compusă de Gaetano Donizetti, opera Elixirul dragostei, în care se regăsește binecunoscuta arie Una furtiva lacrima, a avut premiera la data de 2 mai 1832 la „Teatro Cannobiana” din Milano.
Alături de Vincenzo Bellini și Gioacchino Rossini, Donizetti a fost unul dintre compozitorii reprezentativi ai stilului bel canto. Printre lucrările cele mai apreciate ale compozitorului italian se numără: Maria Stuarda (1834), Linda de Chamonix (1842), Don Pasquale (1843), Lucia di Lammermoor (1835).

Menționăm că, în pauza spectacolului, va avea loc lansarea volumului biografic “Vasile Moldoveanu: Un tenor român pe patru continente”, de Ioana Diaconescu.
Volumul cuprinde documente și mărturii ale vieții și activității maestrului.
Versiunea electronică a cărții Ioanei Diaconescu poate fi comandată gratuit la tenorulroman@gmail.com. Varianta ebook este completată cu articolele despre Vasile Moldoveanu, pe care domnul Alexandru Pătrașcu le-a scris pe blogul „Despre Opera” de-a lungul timpului.
La eveniment vor participa Vasile Moldoveanu, Ioana Diaconescu și Alexandru Pătrașcu.

Celebrul tenor a fost prezent la Iași încă de la începutul lunii ianuarie, unde a susținut un masterclass de canto pentru artiștii Operei ieșene.

Biletele pentru acest spectacol s-au epuizat, dar se pun la dispoziție 30 de bilete fără loc la prețul de 10 lei. Detalii la Agenția Operei, tel. 0332.888.448, e-mail bilete@operaiasi.ro.

Spectacolul va fi transmis online pe www.operaiasi.ro.