barbierul_din_sevillaOpera Națională Română Iași vă invită la spectacolul Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, joi, 19 februarie 2015, de la 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național, sub bagheta dirijorului József Horváth (Opera Naţională Română Cluj-Napoca şi Opera Maghiară Cluj-Napoca).
Regie, decor, costume, light design: Matteo Mazzoni (Italia).

Din distribuție fac parte:
Contele Almaviva – Tony Bardon (Opera Naţională Română Cluj-Napoca)
Bartolo – Octavian Dumitru
Rosina – Florentina Onică
Figaro – Iordache Basalic (Bucureşti)
Basilio – Kakhaber Shavidze (Georgia)
Bertha – Ana Maria Donose
Fiorello – Andrei Apreotesei (debut)

Regizorul italian Matteo Mazzoni a apreciat că spectacolul Bărbierul din Sevilla pregătit pentru publicul ieșean este unul modern, pe care Opera îl va putea exporta cu succes în întreaga Europă. „De la epoca lui Rossini vom ajunge la ceea ce se întâmplă în casele oamenilor în prezent. Cu această traversare în timp, vom reuși să transmitem ceea ce a dorit Rossini să exprime prin muzica sa” a explicat regizorul Matteo Mazzoni.
Bărbierul din Sevilla este o operă bufă în trei acte scrisă de Gioachino Rossini în 1816, a cărei acțiune se petrece în Spania la jumătatea secolului al XVIII-lea. Libretul lui Cesare Sterbini are la bază piesa omonimă a lui Beaumarchais (1732 – 1799), care preia subiectul unei farse populare (Finta Pazza), transformându-l într-o capodoperă a comediei franceze. Operă scrisă în doar trei săptămâni, Bărbierul din Sevilla de G. Rossini este una dintre cele mai celebre creații ale teatrului liric. Premiera a avut loc la data de 20 februarie 1816, la Teatro Argentina din Roma.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenția Operei, telefon 0332.888.448, e- mail bilete@operaiasi.ro. Prețurile variază între 10 și 60 lei în funcție de locul din sală. La acest spectacol este interzis accesul copiilor sub 7 ani.