Opera Națională Română Iași vă invită miercuri, 31 octombrie, ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași la spectacolul La fille mal gardée – balet în două acte de Ferdinand Herold.

Regia și coregrafia: MIHAI  BABUȘKA

Scenografia: ADRIANA  URMUZESCU

Maestru de balet: SERGIU COTOROBAI

Asistent scenografie: MARIA EȘANU

Regia de scenă: DORINA  COTOROBAI

Din distribuție fac parte:

LISE  –   MARIKO  KAWAHIGASHI (debut)

COLAS  –   KEIGO  UESHIMA (debut)

MAMA SIMONE  –  DAN BERIHOI

ALAIN  –   CĂTĂLIN PANDEL

THOMAS  –   GHEORGHE IFTINCA

Participă ansamblul de balet al Operei ieșene.

La fille mal gardée este un balet comic, format din două acte, inspirat de pictura lui Pierre-Antoine Baudoin – La réprimande/Une jeune fille querellée par sa mère (Mustrarea/Fata certată de mama ei), ce datează din 1789. La origine, spectacolul a fost produs, coregrafiat și transformat de Jean Dauberval într-un pastiche muzical adaptat dupa 55 de arii populare franceze al căror autor este necunoscut. Premiera a avut loc la 1 Iulie 1789 în Franța, la Marele Teatru din Bordeaux, sub numele de Le ballet de la paille ou Il n’est qu’un pas du mal au bien (Baletul paiului sau De la rău la bine nu este decât un pas). De-a lungul timpului La fille mal gardée s-a bucurat de o mare popularitate ajungând astfel în repertoriul mai multor companii de balet din întreaga lume.

Biletele pot fi cumpărate de la Agenția Operei (0332.888.448). Prețul unui bilet este de 30 lei (stal), 20 lei (balcon), 50 lei (loja).

Vizitați pagina spectacolului aici.