Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul de teatru-dans Bal, vineri, 20 ianuarie 2012, de la ora 18.30, la Casa de Cultură a Studenților.

Regie și coregrafie: Yvette Bozsik (Budapesta, Ungaria)

Asistenți coregrafie: Dorina Cotorobai, Sergiu Cotorobai

Interpretează Ansamblul de Balet al Operei Naționale Române din Iași: Adrian Spătărescu, Iulian Ciapă, Oana Iftime, Pamela Tănase, Monica Mihai, Elvis Gache, Roua Răuț, Manuela Giuverdea, Cătălin Pandel, Dumitru Buzincu, Roxana Dorin, Bogdan Tuluc și Gheorghe Iftinca.

În rolul principal: Beatrice Rancea

Bal este o călătorie dansantă și muzicală în anii ‘70. Spectacolul este conceput în două părți, contrastul dintre acestea fiind puternic evidențiat: prima parte se petrece într-un local, iar a doua pe o plajă, în firescul naturii. Atmosfera părții a doua este mult mai poetică: cei care, mai înainte s-au afirmat printr-un dans plin de culoare își prezintă acum propria lor soartă, singurătatea și diferitele momente unice din viață. Materialul sonor ne oferă piese aparținând celor mai importante curente muzicale ale secolului XX, de la jazz până la canzonette, de la muzica clasică până la muzica modernă, într-un amalgam de stiluri și atitudini.

Ideea spectacolului  s-a născut în baza filmului meu preferat: Ettore Scola – „Balul”, care constituie mărturia fără text, prin diferite stiluri de dans, a destinelor și relațiilor umane, precum și a istoriei secolului XX. Piesa mea nu se concentrează asupra istoriei, ci asupra personajelor care își caută fericirea valsând solitar – spune Yvette Bozsik despre Bal.

Dansurile de diferite stiluri, valsurile, tango-urile ne povestesc în stilul „Bozsik” despre dorințe și vise nerealizate, despre singurătate și iubire, despre alienare, interiorizare și căutare de sine.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenția Operei, dar și la Cafeneaua Maideiy, prețul unui bilet fiind de 30 de lei la stal, 20 de lei la balcon.

Vizitați pagina spectacolului Bal aici